Het pad langs de Hooibeek gelegen tussen de N118 (exit Prinsenpark, verbindingsweg tussen Geel en Retie) en Sas 6 werd zopas opnieuw opengesteld voor publiek.

Dit pad op de terreinen van NIRAS vormt voor joggers, wandelaars, mountainbikers,... een belangrijke recreatieve verbinding tussen het Prinsenpark en SAS 6. Sinds begin mei werd het pad heraangelegd.

Ook het korte traject vanaf de Hooibeek bij Sas 6 noordwaarts tot aan de verbindingsweg met de kade naar de Europalaan werd aangepakt. Voortaan kan je er weer volop van de natuur te genieten.

Later dit jaar (augustus – september) komen er nog borden die wandelaars informeren over de wandelmogelijkheden. Om ook de stiltezone te vrijwaren, plaatst NIRAS slagbomen aan elke afslag van het pad op de brandgangen. Aan de ingang van het terrein, kant N118, zullen bijkomende palen en een anti-quad slagboom moeten voorkomen dat quads het terrein binnenrijden.

Toegankelijkheid zachte recreatie verbeteren

De werken passen in de uitvoering van een goedgekeurd bosbeheerplan. Dit plan voorziet dat de toegankelijkheid voor zachte recreatie aanzienlijk verbeterd wordt. De aanleg van het wandelpad is daar een onderdeel van.

Meer info

NIRAS cAt Bergingsproject, 0476 52 95 72, A.Berckmans@nirond.be

dienst toerisme, 014 33 07 85, toerisme@gemeentemol.be